BKK Logo 512

Barn&Ungdom / Träning i Rimnershallen

Foto

I Rimnershallen i Uddevalla har vi två klätterväggar: den 12 meter höga repväggen samt boulderväggen inne i C-hallen. Vid dessa håller vi varje vecka i träningsgrupper där barnen får utmana sitt mod, sin styrka och sin smidighet. Vårt fokus är på inkludering, gemenskap och rörelseglädje där barnen får klättra med varandra, sina tränare och (för de yngre barnen) med sina föräldrar. Lek varvas med klättring. Under sommarhalvåret ger vi oss ut och klättrar på klipporna i närområdet!

Barn och ungdomar i träningarna ska vara medlemmar i Bohusläns Klätterklubb. I medlemskapet ingår bland annat en särskild olycksfallsförsäkring för skador i samband med klättring.

Deltagare i barngruppen upp till 12 år förväntas ha med en vuxen med topprepskort (grönt kort) vid varje träning. Detta certifikat visar att man behärskar säkringsteknikerna vid klättring med rep inomhus, och är giltigt på samtliga klätteranläggningar i Sverige.

Topprepskursen erbjuds varje termin till alla barnens målsmän till ett rabatterat pris. Läs mer om Grönt kort här.

För nuvarande erbjuder vi två träningsgrupper:

  • 6-11 år: Tisdagar 18:00-19:15
  • 12-16 år: Tisdagar 19:30-20:45
Båda grupper är fulla, och för att få plats behöver man ställa sig i kö. Kötiden är för nuvarande ett par år. Ställ dig i kö genom att fylla i intresseanmälan.

Vi leder Rimnershallens barn- och ungdomsträningar: