BKK Logo 512

På besök i Bohuslän

Välkommen till klättermeckat Bohuslän!

Klättrare från hela världen vallfärdar till Bohuslän för att få uppleva äventyrlig klättring på fast granit med fantastisk friktion i havsnära miljö. Faktum är att under högsäsong är merparten av klättrarna i området besökare.  Det gör det extra viktigt att information om access, parkering mm sprids. I princip alla klippor här är på privat mark.  Bohusföraren (2015)  finns återigen att köpa i Brodalens Tempo och hos Fjällsport i Göteborg. Läs mer om vår uteklättring under Klättra ute och våra inomhushallar i Klättra inne. Och läs absolut om Access

När

De lokala bohusklättrarna  klättrar vid gott väder ute året runt. Bästa tiden för klippklättring och bouldering är dock maj till september. Om det mot förmodan skulle vara dåligt väder eller formen behöver toppas har vi två inomhushallar att tillgå. Läs mer i Klättra inne.

Hur

Många tar sig hit i egna fordon. Det går även att ta tåg till Göteborg, Uppevalla och Munkedal och fortsätta med buss därifrån till Hallinden/Brodalen eller mot Smögen/Kungshamn, om man siktar på klubbstugan. Närmaste flygplats är Göteborg/Landvetter, men Oslo/Gardemoen är oxå ett alternativ. Kör man el-bil finns en (långsam) laddstation i Brodalen/Tempo, en snabbare vid OKQ8 i Håby och fler i områdets tätorter.

Proviantera

 I Brodalens affär Tempo kan man inte bara köpa mat utan även klätterutrustning och -böcker. Större affärer finns i tätorterna och jättestora affärer finns i Uddevalla/Torp och Tanum.

Boende

Det finns många ställen att bo på,  i vår klubbstuga, i andras stugor, på campingar, ställplatser eller hotell. Valet är ditt.

Undvik att vildcampa, speciellt nära klätterklipporna och vid klätterparkeringarna. Det är många klättrare som besöker Bohuslän, och vårt samlade avtryck i naturen ska vara så litet som möjligt. Det är särskilt viktigt att inte övernatta nära klipporna då detta riskerar att skapa accessproblem.