BKK Logo 512

Rimnershallen

Foto

Välkomna till Rimnershallen, Bohusläns klätterklubbs klätterhall i Uddevalla

I Rimnershallen finns två väggar där vi erbjuder klättring: Rephallen intill huvudentrén och boulderväggen inne i C-hallen. I rephallen finns 11 meter höga klätterväggar där man kan klättra topprep, ledklättring och sprickklättring med många olika vinklar och vrår. Vid den lägre boulderväggen skyddas man av tjockmattor, och klättringen är brantare.

Klättringen i Rimnershallen sker helt på egen hand och på eget ansvar då anläggningen är obemannad. 

Den som säkrar klättraren vid repklättring måste ha minst grönt kort, se Klätterkurser inomhus.

Tillträde till hallen under dess öppettider kan fås med en nyckelbricka . Medlemmar i Bohusläns Klätterklubb kan köpa brickan. Medlemmar har även en klätterförsäkring mm, se Bli medlem.

Man kan även köpa dagsinträde till klättringen och har då fritt tillträde till både boulderväggen samt rephallen.  En medlem med periodkort  behöver släppa in dig i rephallen men boulderväggen har fri access. Betalning sker med Swisch.
Se Priser, betalning och anmälan nyckelbricka här.


Vi erbjuder ingen uthyrning av utrustning.

Vid frågor, kontakta rimnershallen@bohuskk.se.

Öppettider

Hallen är öppen under Rimnershallens ordinarie öppettider:

  • Vardagar 07:00-21:00
  • Lördag 09:00-18:00
  • Söndag 09:00-19:00

Under följande tider är hallen enbart öppen till deltagare i klubbens barn- och ungdomsträningar:

  • Tisdag 18:00-21:00.

Öppettiderna regleras av kommunen, och kan uppdateras eller påverkas av lov och högtider. Håll dig uppdaterad på kommunens hemsida här. Vid sportevenemang i C-hallen kan tillgången till boulderväggen påverkas. Kommunen uppdaterar kontinuerligt information om begränsningar här.

Företräde för skolor

Enligt klubbens hyresavtal med kommunen ska skolor inom Uddevalla kommun få företräde till klätterväggarna vardagar 08:00-16:00. När skolor inte brukar klätterväggarna är det fritt fram för medlemmar att klättra. Eftersom skolor inte bokar klätterhallen i förväg går det inte att se i förväg när hallen är upptagen.