BKK Logo 512

Klätterkurser inomhus
Grönt och Rött kort

För att klättra med rep inomhus i svenska klätterhallar krävs certifikat på att man behärskar säkringsteknikerna och förstår säkerhetsutrustningen. Detta certifikat utfärdas i form av ett “Grönt kort” eller “Rött kort” som visar på ens kompetensnivå, som man bär på sin sele.

Svenska klätterförbundets sida kan du läsa mer om Grönt och Rött kort.

Grönt kort fås när man fullföljt en Topprepskurs, och är det första steget för att kunna börja klättra självständigt inomhus med rep. Kursen är normerad och går att ta vid de flesta kommersiella klätterhallar i Sverige, och ger dig det gröna kortet som är giltigt i hela Sverige. Vill man gå vidare från topprepsklättring och istället ledklättra vid inomhusväggar behövs ett Rött kort som man får efter fullföljande av en Ledkurs.

I Bohusläns klätterklubb erbjuds inte kurstillfällen regelbundet, men vi har flera inomhusinstruktörer i klubben som kan boka in en kurs om ni är ett par som är intresserade, i mån av tid. Längre ner på sidan listas planerade kurstillfällen. Om inga kurstillfällen är inplanerade kan ni kontakta någon av följande klubbinstruktörer för kursförfrågningar:

  • Daniel Andersson (daskogsservice@me.com)

Förkunskapskrav

Deltagare måste vara medlemmar i klubben. Om du inte redan är:  Bli medlem.

För både Topprepskurs och Ledkurs måste deltagare ha fyllt 15 år vid kursstart. För minderåriga måste målsman närvara och skriva under kursdeltagandet första dagen. Klätterutrustning (skor, sele och rep) utlånas av klubben.

  • Topprepskurs (Grönt kort): Inga krav på tidigare klättererfarenhet.
  • Ledklätterkurs (Rött kort): Deltagare måste ha grönt kort eller likvärdiga kunskaper vid kursstart. Klättra på en nivå där en 5+/6a inomhus känns bekväm, detta för att kunna tillgodogöra sig kursmoment och delta aktivt på ledkursen.

Betalning

Kostnad: 800 kr per person och bokad kurs

Swish BKK: 123 082 27 91

Bankgiro: 617-4882

Planerade kurstillfällen

  • Inga kurstillfällen inplanerade för tillfället.