BKK Logo 512

Styrelse, kommittéledare och valberedning

Styrelsen i Bohus KK består av 5 ledamöter och 2 suppleanter som arbetar ideellt. Tillsammans försöker vi bidra till en fin klättergemenskap i Bohuslän med omnejd och bibehålla accessen till våra klippor.

För närvarande (2023) träffas styrelsen för det mesta månadsvis första söndagen i månaden. Har du en fråga eller ämne du vill att vi tar upp? Maila någon av oss eller via vår info-mail.

Valberedningen föreslår styrelse till årsmötet. 

Hör av dig till någon av oss eller valberedningen om du vill vara med i styrelsen eller engagera dig på annat sätt!

Styrelse verksamhetsår 2022-2023

Anette Kinde, Ordförande 
Kommittékontakt Access
 

Omväxling förnöjer och ju längre och naturligare klättring desto bättre har varit min devis under de 30+ år jag klättrat. Det har tagit mig till berg och klättring på nästan alla kontinenter: på storväggar, klippor med och utan bult, till höga berg och till brant is och snö. Tidigare bodde jag i Göteborg och var engagerad i GBGKK bland annat som auktoriserad instruktör. Nu bor jag på Härnäset och är sedan 2021 medlem i BKKs styrelse med fokus på att utveckla klubben och säkra tillgången på våra klippor.  

Anette Kinde, Ordförande 
Kommittékontakt Access
 

Omväxling förnöjer och ju längre och naturligare klättring desto bättre har varit min devis under de 30+ år jag klättrat. Det har tagit mig till berg och klättring på nästan alla kontinenter: på storväggar, klippor med och utan bult, till höga berg och till brant is och snö. Tidigare bodde jag i Göteborg och var engagerad i GBGKK bland annat som auktoriserad instruktör. Nu bor jag på Härnäset och är sedan 2021 medlem i BKKs styrelse med fokus på att utveckla klubben och säkra tillgången på våra klippor.  

Martin Ahrin-Larsson, Vice ordförande 
Kommittékontakt Access

Jag har klättrat i Bohuslän sedan 2002 då jag som 13-åring, livrädd och gråtandes, följde storebror uppför Galgebergets Kaskelottens återuppstigning, då mer känd som Återkomsten. Jag älskar allt som bergen bjuder och känner starkt för den globala familj som vi klättrare är del av. Att resa för att klättra är det bästa som finns, oavsett om det är sport, trad, alpint, bouldering eller is som gäller.

Uppvuxen i Ljungskile och efter diverse omvägar bosatt i Loddebo utanför Brastad sedan 2020.

Martin Ahrin-Larsson, Vice ordförande 
Kommittékontakt Access

Jag har klättrat i Bohuslän sedan 2002 då jag som 13-åring, livrädd och gråtandes, följde storebror uppför Galgebergets Kaskelottens återuppstigning, då mer känd som Återkomsten. Jag älskar allt som bergen bjuder och känner starkt för den globala familj som vi klättrare är del av. Att resa för att klättra är det bästa som finns, oavsett om det är sport, trad, alpint, bouldering eller is som gäller.

Uppvuxen i Ljungskile och efter diverse omvägar bosatt i Loddebo utanför Brastad sedan 2020.

Ola Embreus, Kassör 
Kommittékontakt Barn och ungdom samt Rimnershallen
 

Jag har klättrat i snart 8 år, och nästan uteslutande på västkusten. I hjärtat känner jag mig som tradklättrare, men i praktiken nyper jag nog mest i plast. Jag har varit engagerad i klubbstyrelsen i cirka 4 år och är involverad i Rimnershallen, barn- och ungdomsverksamheten samt är klubbens kassör. Nu bor jag ute i ingenmansland mellan Trollhättan och Uddevalla. 

Ola Embreus, Kassör 
Kommittékontakt Barn och ungdom samt Rimnershallen
 

Jag har klättrat i snart 8 år, och nästan uteslutande på västkusten. I hjärtat känner jag mig som tradklättrare, men i praktiken nyper jag nog mest i plast. Jag har varit engagerad i klubbstyrelsen i cirka 4 år och är involverad i Rimnershallen, barn- och ungdomsverksamheten samt är klubbens kassör. Nu bor jag ute i ingenmansland mellan Trollhättan och Uddevalla. 

Andréa Kihl, Ledamot

Kommitékontakt Bro Boulder och Transcend

Fastboende Bohusbo sen drygt 2 år tillbaka, nu i eget bo i Loddebo vid Brofjorden. Har klättrat sen 2012 och är så tacksam för de platser och de vänner som klättringen tagit mig till genom åren. Klättrar det som inspirerar mig och känns kul, på bult eller naturliga säkringar. Älskar Bohuslän för gemenskapen, naturen, havet och tillgängligheten till högklassiga klätterleder som finns här. Samhällsvetare som till vardags jobbar som utredare och utvecklare inom demokrati-och delaktighetsfrågor i Uddevalla kommun.

Bosse Säll, Sekreterare (suppleant)

Jag är ursprunglig från det västgötska byn Hindås och efter 26 år i Jämtland återvände jag till västkusten. Bor nu i Trollhättan och Sotenäs. All form av friluftsliv har präglat min vardag och arbete under några årtionde. Klättringen har varit en del av det, idag är det främst styrelsen i BKK som representerar den grenen av friluftsliv. Förutom klättring är det främst paddling och skidåkning av alla slag som jag fokuserat på. Bra mat ute är självklart en viktig del. 

Sandra Eriksson, ledamot 
Kommittékontakt Access, Bult 

Jag kommer från Göteborg. Sedan 2022 har jag haft boende både i Göteborg och Bohuslän. Jag skriver i dagsläget på  masteruppsats vid Kristinebergs Marina forskningsstation och tar examen sommaren 2023. 

Jag har klättrat aktivt sedan 2017 och klättringen fick mig att upptäcka Bohuslän, dess natur och de olika formerna av klättring som finns här. Jag älskar den variation detta innebär och ser fram mot att vara med att utveckla bohusklättringen tillsammans med  Bohusläns Klätterklubb. Jag är övertygad om att en öppen och positiv inställning till alla de olika delar som utgör utomhusklättringen är nödvändig för att på ett hållbart sätt kunna värna om och utveckla kbohuslättringen och tillgången till bergen.  

Marianne Ahnlund, ledamot 
Kommittékontakt Bro Boulder samt Transcend 

Marianne heter jag och är nu inne på mitt andra år som ledamot i BKKS styrelse. Under min tid har jag varit med och styrt klubbhäng och nu även med i transcendens kommittén med min bästa vän Alba. Jag är bosatt i Bohusläns guldklimp, Brastad och älskar föreningsliv! På bilden ser ni min andra bästa vän, Leia.  

   Jonas Wallin, Ledamot, Kommittékontakt Access samt Bult

Oskar Åkesson, Adjungerad Suppleant 

När styrelsen vid en av vårens klubbträffar behövde en ny i styrelsen p.g.a. avhopp så anmälde jag mitt intresse. Så jag är inte invald men hjälper till så gott jag kan. Jag tränar också högstadiegruppen i Broboulder. Jag började klättra utomhus och min väg in i klättringen kom från att det var ett roligt sätt att vara aktiv i fin natur. Jag bor och jobbar i Lysekil men är uppvuxen utanför Skövde. Gillar skarpt att kaminklättra.     

Oskar Åkesson, Adjungerad Suppleant 

När styrelsen vid en av vårens klubbträffar behövde en ny i styrelsen p.g.a. avhopp så anmälde jag mitt intresse. Så jag är inte invald men hjälper till så gott jag kan. Jag tränar också högstadiegruppen i Broboulder. Jag började klättra utomhus och min väg in i klättringen kom från att det var ett roligt sätt att vara aktiv i fin natur. Jag bor och jobbar i Lysekil men är uppvuxen utanför Skövde. Gillar skarpt att kaminklättra.     

Kommittéledare

Alba Bergeling, Transcend 

Klätterentusiast och ungdomsarbetare från Åsa, nu bofast i Bärfendal. Brinner för inkluderings- och hållbarhetsfrågor. Utöver att leda transcendkommitténs arbete bygger jag också kluriga leder på Bro Boulder.  

Alba Bergeling, Transcend 

Klätterentusiast och ungdomsarbetare från Åsa, nu bofast i Bärfendal. Brinner för inkluderings- och hållbarhetsfrågor. Utöver att leda transcendkommitténs arbete bygger jag också kluriga leder på Bro Boulder.  

Hugo Hermansen, Bro Boulder 

Jag har klättrat i 25 år. Flyttade till Brodalen från Norge med min fru och tre barn i 2016. Jag har rest till många spännande och fantastiska platser runt om i hela världen för att klättra. I slutet på tonåren tävlade jag. Både nationellt och internationellt. Också tränare för extraträningsgruppen för barn och ungdom. 

Hugo Hermansen, Bro Boulder 

Jag har klättrat i 25 år. Flyttade till Brodalen från Norge med min fru och tre barn i 2016. Jag har rest till många spännande och fantastiska platser runt om i hela världen för att klättra. I slutet på tonåren tävlade jag. Både nationellt och internationellt. Också tränare för extraträningsgruppen för barn och ungdom. 

Joanna Åsander, Barn och ungdom 

Jag heter Joanna och ät tränare för lågstadie-och mellanstadiegrupperna. Jag tycker rörelseglädjen är viktigast och det är fantastiskt kul att se barnens utveckling och framsteg i vår verksamhet.  

Joanna Åsander, Barn och ungdom 

Jag heter Joanna och ät tränare för lågstadie-och mellanstadiegrupperna. Jag tycker rörelseglädjen är viktigast och det är fantastiskt kul att se barnens utveckling och framsteg i vår verksamhet.  

Magnus Strömhäll, Bult 

Har klättrat i Bohuslän sedan 1988. Min favoritled är Ingemars kamin och jag hoppas att någon gång våga leda Eggelse. Mitt bästa internettips är: https://cragchemistry.com 

Magnus Strömhäll, Bult 

Har klättrat i Bohuslän sedan 1988. Min favoritled är Ingemars kamin och jag hoppas att någon gång våga leda Eggelse. Mitt bästa internettips är: https://cragchemistry.com 

Mattias Hallsten, Access 

Jag är med i accesskommittén för att ge tillbaka till klättermiljön och värna det viktigaste vi har: accessen till våra klippor. Vi behöver bli fler då det är många klippor att ta hand om. Hör gärna av er till kommittén om ni vill hjälpa till.  

Mattias Hallsten, Access 

Jag är med i accesskommittén för att ge tillbaka till klättermiljön och värna det viktigaste vi har: accessen till våra klippor. Vi behöver bli fler då det är många klippor att ta hand om. Hör gärna av er till kommittén om ni vill hjälpa till.  

Ola Embreus 
Rimnershallen
 

. Se ovan

Ola Embreus, Kassör 
Kommittékontakt Barn och ungdom samt Rimnershallen
 

Jag har klättrat i snart 8 år, och nästan uteslutande på västkusten. I hjärtat känner jag mig som tradklättrare, men i praktiken nyper jag nog mest i plast. Jag har varit engagerad i klubbstyrelsen i cirka 4 år och är involverad i Rimnershallen, barn- och ungdomsverksamheten samt är klubbens kassör. Nu bor jag ute i ingenmansland mellan Trollhättan och Uddevalla. 

Petter Åsander, Klubbstugan 

Petter besökte Bohuslän och klubbstugan första gången 2006 och har sedan dess haft en speciell plats i hjärtat för Bärfendal. Idag bor han i andra änden av Bärfendal och ansvarar för klubbstugan. 

 

Petter Åsander, Klubbstugan 

Petter besökte Bohuslän och klubbstugan första gången 2006 och har sedan dess haft en speciell plats i hjärtat för Bärfendal. Idag bor han i andra änden av Bärfendal och ansvarar för klubbstugan. 

 

Valberedning

  • Petter Åsander
  • Jenny Levander

Revisorer

  • Richard Larsson
  • Ola Garnwall